Σύναξη 25/01/2015

Το απόγευμα της Κυριακής 25 Ιανουαρίου 2015 στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού πραγματοποιήθηκε το 8ο ΝΕΑΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ με θέμα "ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ " και με αφορμή τις διδαχές του  π. Δημητρίου Στανιλοάε. Στη σύναξη αυτή συμμετείχαν νέοι και νέες ηλικίας μέχρι 40 ετών (περίπου 35 άτομα)  και αναπτύχθηκε ένας γόνιμος πνευματικός διάλογος από τον οποίο εξήχθησαν τα παρακάτω συμπεράσματα :

  1. Όταν μιλάμε για Άγιο Πνεύμα, μιλάμε για έναν Θεό του Οποίου μπορούμε πράγματι να έχουμε εμπειρία. Αυτή η εμπειρία δεν αφορά μόνο τους "Αγίους" ή τους λεγόμενους "πνευματικούς ανθρώπους" αλλά όλους όσους είναι πιστά Μέλη της Εκλησίας μας.
  2. Κάθε απόφασή μας, κάθε ετοιμότητά μας να δοθούμε στο Θεό προέρχεται από το γεγονός ότι δεχόμαστε το Άγιο Πνεύμα, ότι το έχουμε μέσα μας. Αυτό το Πνεύμα που έρχεται σε μένα από τον Πατέρα, το έχω απο κοινού με τον Υιό διότι είμαι προσκολλημένος σ' Αυτόν (τον Υιό).
  3. Η εμπειρία αυτή αποκτάται μἐσω των θείων ενεργειών και προσδιορίζει κατά τους Πατέρες τη Χάρη που έχει την πηγή της στον Θεό-Πατέρα, η οποία φανερώνεται δια του Χριστού-Υιού και μετέχουμε σε αυτή εν Αγίῳ Πνεύματι. Το Άγιο Πνεύμα έχει παραλήπτες τον Υιό και εμάς στο βαθμό που είμαστε ενωμένοι με τον Υιό.
  4. Η Εκκλησία είναι μια κοινωνία εν Αγίῳ Πνεύματι που ακτινοβολεί Χριστό. Η προσευχή της εκκλησίας (Θ. Λατρεία) επιτρέπει ανάμεσα στους πιστούς την κυκλοφορία του Αγίου Πνεύματος δια της ενωτικής θείας ζωής.
  5. Δια των Ιερών Μυστηρίων κατέρχεται το Άγιο Πνεύμα. Τα Μυστήρια γίνονται μέσα δια των οποίων ενισχύεται η ένωσή μας με τον Χριστό αφού πρώτα αποδεχθούμε την θυσιαστική Του στάση. Κανένα Μυστήριο δεν ενεργεί από μόνο του. Απαιτεί από τον πιστό μια προσπάθεια της θελήσεώς του, μια αφιέρωση της καρδιάς, πραγματική συνεργασία με την μυστηριακή πράξη. Το Άγιο Πνεύμα στην πληρότητά Του δεν κατέρχεται παρά μόνο σε καρδιές καθαρμένες και προετοιμασμένες με προσευχή και άσκηση.

© 2014 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode